Суть методу Монтессорі

Posted on Posted in Новини

Це вільна діяльність дитини в створеному педагогом навколишньому середовищі. Але дитина не просто робить що ій заманеться, вона працює і притримується правил.

Дитина будує себе самостійно, завдяки сенсезивним періодам розвитку. З народження до 6 років дитина не потребує повчань. Їй необхідно надати можливість проявляти ініціативу без втручання дорослого. Саме в цей період енергія, закладена природою, не повинна витрачатися даремно. Дитина продовжує вбирати (завдяки рукам), вона вчиться писати, читати, основам рахунку і багатьом цікавим речам без втоми і примусу.

У Монтессорі – класі діти отримують свій власний досвід, на основі здійснення різних практичних та інтелектуальних вправ.

В нашій Монтессорі-школі багото місця, діти відчувають себе вільними і не обмежані у русі.

Ми приймаємо діток різного віку з 1,5-3 та 3-6 років. Чому різновікові? Тому що в дорослому житті нам усім доводиться спілкуватися з людьми різного віку і знаходити спільну мову. У Школах Монтессорі діти можуть удосконалювати себе щодня, спілкуючись в групі з великою кількістю дітей різного віку. У кожного з дітей різний характер, манера спілкування і рівень розвитку .

Між маленькими дітьми заздрості не існує. Їх не принижує свідомість того, що старші знають більше, оскільки вони розуміють, що настане і їхня черга. Тому в малюків живе лише любов, захоплення і  братське почуття. Старші відчувають себе захисниками і помічниками, завдяки чому, між дітками виникає справжня прихильність, перемоги одного викликають захоплення, а невдачі і помилки виправляються шляхом підтримки старших.

Вони незалежні, тому що працюють самостійно. Вже в 2-3 роки, в чотири-п’ять років вони здатні самостійно робити найрізноманітніші речі, які зазвичай за своїх дітей роблять дорослі. Вони самі одягаються, вмиваються, упорядковують себе і навколишній простір, самі вибирають собі заняття, самі вирішують свої проблеми, шукають вихід з важких ситуацій – індивідуально або колективно, і все це без допомоги дорослих. Яка чудова підготовка до самостійного життя! Монтессорі-клас – це не школа. Це – суспільство!

Інтерес, повага до особистості та індилідульності дитини, набуття власного досвіду, підготовлене оточуюче середовище та кваліфіковані педагоги – ось що потрібно саме вашій дитині!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *